AcasăUcrainaDouă explozii au avut loc în Luhansk / Informații cum că apelurile...

Două explozii au avut loc în Luhansk / Informații cum că apelurile separatiștilor la evacuare au fost filmate pe 16 februarie / Biden crede că Putin este hotărât să invadeze Ucraina

-

Temerile cu privire la o intervenție militară rusă în Ucraina s-au accentuat și mai mult vineri odată cu multiplicarea ciocnirilor dintre separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene, care au determinat autoritățile secesioniste să dispună evacuarea civililor. Cu toate acestea, potrivit Statelor Unite aceste ciocniri nu sunt altceva decât „provocări” ale rușilor pentru a justifica un atac asupra Ucrainei. Liderii aliați NATO s-au angajat să continue să urmeze calea diplomației, în timp ce se pregătesc să impună Rusiei sancțiuni rapide și coordonate în cazul în care ar alege un nou conflict și au discutat despre eforturile de a asigura securitatea flancului estic.

00.35: Imaginile din satelit arată activitate militară în mai multe locații din Belarus, Crimeea și Rusia de Vest, lângă granița cu Ucraina, a declarat vineri compania de tehnologie spațială din SUA, Maxar.

00.30:Președintele american Joe Biden a declarat vineri că este convins că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina și, deși mai este loc pentru diplomație, se aștepta ca Rusia să intre în Ucraina în zilele următoare, relatează Reuters.

„Avem motive să credem că forțele ruse plănuiesc și intenționează să atace Ucraina în săptămâna viitoare, în zilele următoare”, a spus Biden, adăugând că Statele Unite cred că Rusia va viza capitala Ucrainei, Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

37.000 de femei lupta pe front contra invadatorilor in Ucraina. Peste...

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a anuntat vineri ca 37.000 de femei sunt in armata ucraineana, iar peste 1.000 de femei au devenit...