AcasăCernăuţiJurnalistul Mircea Barbu aflat în Ucraina are nevoie de ajutor

Jurnalistul Mircea Barbu aflat în Ucraina are nevoie de ajutor

-

Mircea Barbu : Nu am cerut niciodată nimic. Cu atât mai puțin bani. Dar acum mă aflu într-o situație destul de delicată și nu am de ales. Așa cum am scris în postarea anterioară, luni seara mi-a fost furat laptopul la McDonald’s-ul gării din Kiev, fix cu două ore înainte să prind trenul de noapte spre estul Ucrainei, unde mă aflu acum.

Am depus plângere la poliție, dar nu prea cred că vor putea face mare lucru, având în vedere la ce e aici acum și mai ales că, pe camere, nu se vede exact colțul/masa unde stăteam eu. Asigurarea îmi cere chitanța cu care am cumpărat laptopul în 2014. Evident ca nu o am. La mine sau probabil deloc prin sertarele de acasă. Mulțumesc asigurare de călătorie!
Nu cred că mai pot să-mi continui seria de reportaje și corespondențe fără un laptop pe care să pot scrie textele reportajelor și să editez video-urile din prima linie. Dacă nu reușesc să-mi iau un laptop, cred că va trebui să mă întorc acasă.

Mi-am investit aproape toate economiile în aceasta deplasare, cu speranța că plata pentru articole (care va veni luna viitoare sau peste două luni) mă va scoate pe zero la final sau cu un câștig minim Nu e despre bani. Nu a fost niciodată, cu atât mai puțin aici și acum. Estul Ucrainei este locull în care cred că orice jurnalist ar vrea sa fie în aceste momente istorice și să relateze atât pentru cititorii de acasă, dar mai ales pentru oamenii de aici prinși în acest conflict de ambele părți ale liniei de contact.

Laptopul care m-ar ajuta cel mai mult la editare video găsit in magazinele de aici (mulțumesc, Alex Greceniuc, pentru ajutor la căutări!) e un ASUS ZenBook Pro UX535LI-KS439T, care costă 59 999 de grivne, adică puțin pete 1 800 de Euro. Eu sper să reușesc să strâng măcar jumătate din această sumă în următoarele 24-48 de ore. Ar fi… grozav!

Cu ce mai am la mine, cred mi-l pot cumpăra înainte să se închidă magazinele, chestie care se poate întâmpla în orice moment la cum degenerează situația de securitate.

5 euro, de exemplu, x 200 de oameni ar fi mai mult decât suficient.
Dacă puteți ajuta, orice donație este binevenită. Dacă nu, chiar și o distribuire poate face o mare diferență pentru mine în aceste momente.

Vă mulțumesc mult!🙏
Mircea

Mircea Barbu este în Mariupol.


Revolut: @mirceabarbu
RO58 BREL 0005 5060 1569 0100

Banca Transilvania:
RO57BTRLRONCRT00C0663002
BIC/SWIFT: BTRLRO22

PayPal:
@mirceabarbu
În imagine, o tabăra de antrenament a voluntarilor din Kiev care se pregătesc să apere Capitala de un eventual atac al Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

37.000 de femei lupta pe front contra invadatorilor in Ucraina. Peste...

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a anuntat vineri ca 37.000 de femei sunt in armata ucraineana, iar peste 1.000 de femei au devenit...