SUA ordonă cetățenilor săi să plece de urgență din Haiti

1
63
Demonstrators gather at a road block during protests over rising fuel prices and crime as inflation surged to its highest in a decade, in Port-au-Prince, Haiti September 13, 2022. REUTERS/Ralph Tedy Erol

Departamentul de Stat al SUA a ordonat joi personalului neesențial și membrilor de familie ai angajaților guvernamentali să părăsească Haiti cât mai curând posibil, invocând „răpirile, criminalitatea, tulburările civile și infrastructura de sănătate precară”, transmite Reuters.

Departamentul de Stat a precizat că cetățenii americani care nu lucrează pentru guvern ar trebui, de asemenea, să părăsească Haiti cât mai curând posibil „cu mijloace de transport comerciale sau cu alte opțiuni de transport private disponibile”.

„Răpirile sunt larg răspândite, iar printre victime se numără în mod regulat cetățeni americani. Răpitorii pot folosi planuri sofisticate sau pot profita de oportunități neplanificate, și chiar și convoaie au fost atacate”, a afirmat Departamentul de Stat într-un avertisment de călătorie.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26426476-sua-ordona-cetatenilor-sai-plece-urgenta-din-haiti.htm

 

1 COMENTARIU

  1. Aceste masuri prudenta luate de Departamentul de Stat din SUA in vederea protejarii cetatenilor sai ne arata preocuparea si responsabilitatea pe care o acorda sigurantei persoanelor. Este important ca fiecare persoana sa respecte alerta de calatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.