UCRAINA – UN CONSILIER AL PRESEDINTELUI, VIZAT DE UN ATAC ARMAT

0
948

Mai multe tentative de asasinat – reuşite sau nu – au vizat responsabili politici şi jurnalişti în Ucraina în ultimii ani. Ucraina este angajată din 2014 într-un conflict armat în estul ţării împotriva separatiştilor proruşi susţinuţi – potrivit Kievului şi Occidentului – de Moscova.

Principalul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serghii Şefir, a fost vizat de o tentativă de asasinat miercuri, în care bărbaţi necunoscuţi au deschis focul asupra maşinii la bordul căreia se afla, au anunţat autorităţile şi poliţia, relatează AFP preluată de News.ro.

Maşina a fost atinsă de peste zece gloanţe. Şoferul a fost rănit”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook poliţia ucraineană. O operaţiune specială în vederea găsirii atacatorilor e în curs, mai precizează poliţia.

Potrivit unui oficial de la Ministerul de Interne, Anton Gheraşcenko, şoferul a fost ”rănit grav” de gloanţe, trase ”dintr-o pădure cu arme automate, în timp ce automobilul se deplasa”.

Anton Gheraşcenko nu a făcut declaraţii despre Serghii Şefir, însă, potrivit liderului majorităţii prezidenţiale în Parlament, David Aramahia, ”este în viaţă şi sănătos”, deşi este ”în stare de şoc”.

Atacul a avut loc către ora locală 10.00 (şi ora României), în apropiere de satul Lesniki, în regiunea Kiev, potrivit aceleiaşi surse. Autorităţile au lansat o anchetă cu privire la o ”tentativă de asasinat”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook procurorul general Irina Venediktova.

Alt consiler al preşedinţiei, Mihailo Podoliak, a declarat la agenţia Interfax-Ukraine că ”asociază în mod clar” acest atac unei ”campanii agresive şi belicoase împotriva politicii şefului statului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.